1/7 – A la merda XD. Aprendre a dibuixar.

Dibuix, Reflexions

A la merda amb els 7 dies seguits publicant. Ho seguiré intentant i reiniciant el comptador cada vegada que no compleixi. Però m’ho prendré a conya, perquè a la vida si no et saps prendre els teus errors a conya tens un problema.

Avui vull parlar de les meves ganes d’aprendre a dibuixar. És una d’aquelles coses que tenia “pendents”. Una d’aquelles coses que sempre deia: “algun dia m’hi he de posar”. O “m’encantaria saber dibuixar però sóc un putu negat”. Ara tinc molt temps lliure, així que ja fa un temps que he agafat la meva tableta gràfica i error rere error he anat fent cosetes. La primera d’aquestes cosetes que no em fa vergonya publicar és aquesta.

I aprofito aquest tema per parlar d’un aspecte de la meva psique en la que també m’he anat fixant en els últims mesos. Jo li’n dic, entre d’altres formes, el monofocus o l’objectiu únic. M’explico: quan em poso a fer una cosa, el meu únic objectiu és fer aquella cosa fins les seves últimes conseqüències. I fins les últimes conseqüències significa que si no ho considero acabat em puc passar moltes, moltes hores enfocat única i exclusivament a aquella activitat. Puc perdre totalment la noció del temps. Se’m pot passar per alt l’hora de dinar, de sopar o se’m pot fer de dia sense trobar el moment d’anar a dormir. De la mateixa manera, sóc incapaç de desplaçar aquest focus cap a una altra activitat. Puc parar, començar a fer una altra activitat, i que el meu cap em cridi tan fort que vol tornar a la inicial que no m’hi puc resistir. És una espècie de focus obsessiu marcat per un final. Quan aquest final està definit la cosa és més fàcil: acabar un dibuix per exemple. Quan el final és indefinit és quan venen els problemes: fer una neteja a fons de la casa. O fer un projecte informàtic. O de robòtica. Aquestes són activitats de final indefinit, ja que el concepte de, per exemple, tenir la casa neta, és totalment subjectiu i, inclús, variable dins la pròpia subjectivitat (avui la puc tenir més bruta que demà però veure-la més neta). I en el tema dels projectes doncs… també és molt subjectiu on comença i on acaba un projecte: jo em puc fer un anàlisi del que serà, planificar-me la feina, les sessions de treball i puc definir-lo fins l’últim detall. Però quan el dus a terme sempre apareixen coses noves de l’estil “ah, però això m’ho vaig deixar al disseny” o “uh, si això quedaria infinitament millor així” o l’extrem de “acabo de decidir que afegiré totes aquestes funcionalitats perquè vist ara mateix, crec que el projecte no té sentit si no s’inclouen”. Un projecte es pot definir i t’hi pots cenyir, però el mateix fet de dur-lo a terme el desdibuixa. I no sóc capaç de parar de redibuixar-lo. Per mi, un projecte no està mai acabat. Per mi tot projecte és infinit i suposo (bé, n’estic totalment segur XD) que aquest és un dels meus problemes a l’hora d’acabar-los. Quan la bola es fa massa grossa la bola explota i el projecte s’aparca. I fins que no torni a néixer una nova boleta a alimentar, cuidar, i fer créixer el projecte queda abandonat. I a vegades (moltes) això no passa mai més i s’abandona per complet.

Ara, avui, en aquest moment en què com ja he dit m’agradaria aprendre a dibuixar, els meus objectius són petits, senzills. Són dibuixos bàsics i en puc fer, com a mínim i si en tinc ganes un al dia. I això em va bé, molt bé. Això em portaria a parlar del fet de saber buscar coses petites per poder sentir-me realitzat, o inclús de saber partir tot projecte en subobjectius suficientment petits com per no deixar-lo i al mateix temps mantenir la suficient atenció per dur-lo a terme. Però com que no ho sé fer, doncs no en parlaré. El dia que en sàpiga ja veurem.

I sí, el post d’avui és força illegible però és tal com raja. No escric perquè sigui llegible sinó per vomitar el que tinc ganes de vomitar. I això, sens dubte, ho he fet.

P.D: Crec que a partir d’ara al blog, si vaig tenint material, penjaré més dibuixos que fotos. Per les fotos ja està tota la resta de la pàgina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *